Sila kongsikan/ share:

Jobdirumah Ni Betul Ke? Boleh Percaya? (Q&A)

Boleh Dapat Berapa Kalau Join Jobdirumah?
Bayaran yang anda bakal terima setelah buat kerja adalah bergantung kepada nilai tugasan / assignment yang diberi. Untuk projek kerja yang mudah, sekitar USD10-USD30. Untuk kerja bagi projek yang memerlukan kemahiran dan masa lebih lama, bayaran boleh mencapai ribuan dolar.

Kena Jual Apa?
Join Jobdirumah sebab nak dapatkan kerja melalui listing yang disediakan di platform ahli Jobdirumah. Tak perlu jual apa-apa, buat kerja dan dapat bayaran dalam USD.

Tiada Laptop. Boleh Join Jobdirumah?
Boleh, buat la di cyber cafe atau pinjam komputer rakan. Tapi untuk keselesaan sendiri, digalakkan sekurang-kurangnya ahli Jobdirumah ada satu PC di rumah, senang untuk buat kerja.

Berapa Banyak Kerja Boleh Buat?
Jobdirumah ada senaraikan lebih 25,000 kekosongan kerja freelance. Dikemaskini setiap hari. Jadi mohon seberapa banyak, selagi termampu. Namun disarankan hanya buat 10 job sahaja seminggu, agar ahli Jobdirumah dapat siapkan projek yang diberi dengan baik.

Perlu Promosi Cari Orang Ke?
Jobdirumah tidak perlu cari orang. Tiada upline downline. Jobdirumah bukan MLM. Siapkan kerja yang ditawarkan, dan tunggu bayaran upah atas kerja yang dilakukan. Itu sahaja.

Tidak Tahu Bahasa Inggeris. Boleh Join Jobdirumah?
Maaf, tawaran kerja bebas yang dipaparkan di laman ahli Jobdirumah hampir semuanya datang dari syarikat / majikan antarabangsa. Jadi Bahasa Inggeris amat perlu untuk memahami dan menyiapkan kerja melalui kemudahan Jobdirumah.

Bukan Penduduk Malaysia
Sesiapa sahaja boleh sertai Jobdirumah. Jobdirumah boleh transfer duit guna akaun paypal.